Open finalisten NRHA-G Breeders Derby

15 juni 2023 Uit Door De Quarter

15/06/2023 – De Open voorrondes van de NRHA Germany Breeders Derby voor 5-jarige paarden en ouder zijn gisteren in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE) afgerond. Van de 63 combinaties die aan start kwamen in de €39.900 added L4 Open divisie kwalificeerden 21 zich voor de finale. Een score 218 was hiervoor een vereiste. In de top gaven de ruiters elkaar geen millimeter ruimte; 3 combinaties reden de top score 222,5. Ann Fonck (BE) en de 8-jarige hengst Spook Unchained [Smart Spook] in bezit van Anna Reinhart, Grischa Ludwig (DE) en de 7-jarige hengst Gunnit In Hollywood [Gunnatrashya] in bezit van Alexandra Schmitz en nogmaals Ludwig met de 7-jarige hengst West Coast Trash [Gunnatrashya] in bezit van Margot van Doorne. Tiara van Dongen (NL) zat er met de 5-jarige merrie Orangeisthenublack [Smart Spook] in bezit van Gisela Haas met een 222,0 heel dicht in de buurt van deze top. Met de score 218,0 kwalificeerde Ann tevens de 7-jarige ruin Colonels Whize Gun [Colonels Shining Gun] in bezit van Hermann Meinert. Bernard Fonck (BE) kwalificeerde 2 paarden voor de finale: de 7-jarige hengst Mello Yello Jersey [Yellow Jersey] in bezit van Kay Schröder en de 5-jarige hengst Sail On Chexx [Chexolution] in bezit van Eyal Carmon.
Van de 79 combinaties die aan start kwamen in de € 16.800 added L3 Intermediate Open divisie dringen er 25 door tot de finale. Hiervoor was een 215,5 benodigd. Met een 220,5 namen de Duitsers Markus Süchting en Emanuel Ernst de leiding. Süchting aan boord van zijn eigen 11-jarige hengst JF What A Ruf Juice [Ruf Dun It] en Ernst met de 6-jarige hengst Wimpysdreamcometrue [Magnum Chic Dreams] in bezit van Celina Stuiber tussen de teugels. Kristian Hermus (NL) kwalificeerde de 6-jarige merrie Miss Maggie Brown [Magnum Chic Dream] in bezit van AK Quarterhorses op de valreep. Ernst nam ook de leiding in de € 9.100 added L2 Limited Open divisie. Van de 124 deelnemende combinaties komen er 26 terug in de finale; een 213,5 was hiervoor een vereiste.
In de € 4.200 added L1 Open divisie kwamen 78 combinaties aan start waarvan 26 met de score 207,5 of hoger een ticket voor de finale bemachtigden. Met de score 214,5 namen Barbara Bayer (DE) en de 8-jarige merrie Valentines Gun Girl [I Am Shotgunner] de leiding.
Een prachtig resultaat voor allen, maar er is één deelnemer die een super resultaat heft geleverd en apart aandacht verdient. Blijf ons volgen.
De finales worden op zaterdag 17 juni verreden.

©2023 De Quarter Western Online

Foto: West Coast Trash en Grischa Ludwig, Foto: Art&Light, DE