Rozen voor Brian Bell en Crystalized Whizkey

3 december 2023 Uit Door De Quarter

03/12/2023 – 94 Combinaties in totaal kwamen aan start in de finales van de $ 1.097.00 Open divisie van de NRHA Futurity voor 3-jarigen welke gisteren in Oklahoma zijn verreden. Terwijl de titels en reserve titels in de L3-, L2-, L1- en Prime Time divisie al vaststonden, werd de titel in L4 beslist in een run-off. Champions al vast.
Met de score 223,0 reed Kole Price Shez Got Addy Tude [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Capital Quarter Horses LLC naar de L3 Futurity Champion titel. Mirko Midili reed Red In Valentine [SG Frozen Enterprize], gefokt door en in bezit van Luga Quarter Horses, met een 211,5 naar de reserve titel. Plaats 3 werd met 221,0 gedeeld door Playing With Da Boys [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Neiberger-Camp Partnership en gereden door Luca Fappani en Savage Love [SG Frozen Enterprize] in bezit van en gereden door Marco Ricotta. Fappani claimde tevens de L2 co-Champion titel. Gabriel Diano (AR) reed met SS Whatcha Gun Doo [Tinker With Guns] in bezit van Alpha Quarter Horses LLC eveneens een 221,0. Marcos Guimaraes reed Shooting Wright [Guns R For Shootin] in bezit van Dustin Milhollen met een 219,0 niet alleen naar plaats 3 in L2, maar tevens naar de titel in L1. Daarnaast reed hij Gunna Freeze Ya [SG Frozen Enterprize] in bezit van Lindsey Seewaldt met een 217,0 naar plaats 3. De reserve titel ging met een 217,5 naar Magnum Wimpys Dream [Magnum Chic Dream] in bezit van en gereden door Maxime Morin.
In de Prime Time divisie was het podium voor de ‘oude garde’. De titel ging met een 220,0 naar Craig Schmersal met Trythatnasmalltown [Topsail Whiz] in bezit van Cardinal Hill Training Center, de reserve titel met een 220,0 naar Todd Sommers met Hollywood Gunn [Gunnatrashya] in bezit van John Wilhite en plaats 3 met een 218,5 naar Shawn Flarida met Spooks Gotta Homerun [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Tracy Cole.
L4 had kunnen eindigen in een co-Championship. Zowel Brian Bell en Crystalized Whizkey [Whizkey N Diamonds] in bezit van Wallace Wood als Andrea Fappani en Inferno Thirty Five [Inferno Sixty Six] in bezit van Stephen Archer hadden een 225,5 gereden, maar het werd een run-off. De keuze voor ‘The Run For The Roses’, kwam van Bell. Bell heeft al 2 keer de titel gemist met een half puntje verschil en dit was zijn kans om hem te grijpen. Het is algemeen bekend dat Fappani altijd voor de winst rijdt en de run off was een feit. De run-off was adembenemend en pakte met een 224,5 uit in het voordeel van Bell die een penalty op de eerste set spins wel kon hebben en deze uitstekend compenseerde met bijzonder krachtige stops en rollbacks. Ook Fappani had een goede run, maar liet het een beetje liggen in de eerste set spins, resulterend in een 223,0 en de reserve titel. Plaats 3 werd met een 224,0 gedeeld door Doctor Voodoo [Shiners Voodoo Dr] in bezit van Mike McFarlin en gereden door Nathan Piper en All Nite Partier [Gunners Special Nite] in bezit van Sotol Investments LLC en gereden door Cade McCutcheon.

©2023 De Quarter Western Online
Foto: Brian Bell and Crystalized Whizkey