NRBC 2023 breekt alle records

9 april 2023 Uit Door De Quarter

09/04/2023 – Vanaf 16 tot en met 23 april wordt over de grote plas de National Reining Breeders Classic verreden, een van de meest lucratieve reining evenementen op de agenda. Het aantal inschrijvingen neemt jaarlijks toe en in 2022 werd meer dan $ 1.3 miljoen aan prijzengeld uitbetaald. 21 Jaar lang had de NRBC haar thuisbasis in het Great Southwest Equestrian Center in Kathy, Texas. Dit jaar is het aantal inschrijvingen wederom toegenomen en met 257 starts in de Non Pro-, 241 in de Open Classic en circa 1600 paarden is de locatie in Texas simpelweg te krap geworden. De NRBC gaat vanaf dit jaar plaatshebben in het Built Ford Tough Livestock Complex op het Expo Square in Tulsa, Oklahoma.
De afgelopen jaren had de NRBC ook steevast een bijzonder Nederlands tintje: de deelname van Non Pro ruiter Roxanne Heij uit Nederhorst den Berg, en gat onder de rook van Amsterdam. Zij deed het gewoon met hulp van Andy Small en Shari Grisword die haar hun paarden toevertrouwden. Het bleef niet onopgemerkt; Roxanne kreeg een interview in Quarter Horse News, een van de meest toonaangevende media in de USA wat de sport betreft. Daar had Fappani Performance Horses weer een aandeel in, mensen waardering geven. Uniek. Dit jaar moet Roxanne vanwege een blessure verstek laten gaan. Jammer, want het is inmiddels wel een traditie geworden en iets om naar uit te kijken. Bezoek www.nrbc.com voor aanvullende informatie over het evenement.

©De Quarter Western Online

Foto: Roxanne Heij en Bingo Jac. Foto: Waltenberry, USA