Down Right Amazing NRBC L4 Open Classic Champion

23 april 2023 Uit Door De Quarter

23/04/2023 – Dit zijn de getallen: 3, 230 en 146.000. Met 3 paarden aan start komen in de NRBC L4 Open Classic finale, een 230,0 neerzetten en $ 146.000 aan prijzengeld incasseren. Casey Deary deed het gisteravond in Tulsa, Oklahoma allemaal.
Met de 6-jarige hengst Down Right Amazing [Gunner] in bezit van DAG Ventures LLC reed Deary een prachtige proef en met de score 230,0 reed hij ‘Amazing’ naar de NRBC L4 Open Classic Champion titel. De reserve titel was met een 229,0 voor de 6-jarige ruin Trash Talkin Spook [Gunnatrashya] in bezit van Marìlyn Overgaard en gereden door Andrea Fappani. Zowel de L3 Intermediate Open Classic- als L2 Limited Open Classic Champion titel ging met de score 226,5 naar de 6-jarige ruin Dream On Whiz [Magnum Chic Dream] in bezit van Jeotta en Don Bell en gereden door Luca Fappani, de zoon van. In L3 ging de reserve titel met een 225,0 naar de 5-jarige hengst Finals Bound [Gunnatrashya] in bezit van Jeremy Elbert en gereden door Kole Price; in L2 met een 224,5 naar de 6-jarige merrie Starfire Sixtysix [Inferno Sixty Six] in bezit van Kevin Corcoran met Luca Fappani in het zadel. Sinds januari 2023 is Luca Fappani werkzaam voor Casey Deary, meervoudig succes verzekerd. In L1 reed de Canadees Raphael Bourdeau de 5-jarige ruin Voodo Thatyoudo [Shiners Voodoo] in bezit van Christine Trautman met een 217,0 naar de Champion titel. De NRBC Prime Time Classic Champion titel kwam met de score 227,5 op naam van de 4-jarige hengst Alpha Jac Sparrow [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Fritz Leeman en gereden door Shawn Flarida.
De Belgische finalisten stelden absoluut niet teleur. Een finaleplaats op zich is al fantastisch in een zo groot deelnemersveld in de voorrondes en om binnen de top 6 te eindigen is respectwaardig. Cira Baeck deed dat in de L3 finale. Met de 7-jarige hengst Spooks Gotta Outfire [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Clemerson Gomes Barbalho en Mark Weismann eindigde Cira met een 222,0 op plaats 6. In de L1 finale reed Nimroid Vannietveld de 5-jarige hengst Rootin Tootin Nite [Gunners Special Nite] in bezit van Wendy Elkins met een 213,5 naar plaats 5 en Edouard Winne de 4-jarige merrie SRH Legally Blond [Pale Face Dunnit] in bezit van Beth Ann Biber met een 213,0 naar plaats 6.

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Down Right Amazing en Casey Deary. Foto: NRBC