Afwachten op NRHA-G Breeders Derby geen optie

15 juni 2023 Uit Door De Quarter

15/06/2023 – The NRHA-Germany Breeders Derby op dit moment gaande in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (GER) is een beetje bijzonder. De meeste Futurities en Derby’s bieden een aanvullende NRHA wedstrijd aan. NRHA Germany doet dat op deze show niet. Wat doe je dan als ruiter? Het lukte Leonoor de Bruin niet om met haar 8-jarige merrie Smart Kizzin Gun [Colonels Shining Gun] een Non Pro finaleplaats te bemachtigen en er was niets meer te starten. Naar huis gaan was geen optie want Petra van Ede bracht nog een van haar paarden uit in de Open voorronde. Een beetje rond hangen was ook geen optie en Leonoor schreef Smart Kizzin Gun alsnog in voor the L1 Open divisie en met een 207,5 zit de combinatie in de finale. Leonoor: “Dit had ik echt niet verwacht en had ook geen ambitie. Er moesten nog 10 combinatie starten en we waren een beetje lacherig, zo van: dit gaat toch niet gebeuren. Het is gebeurd en zie uit naar de finale.”

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Leonoor de Bruin en Smart Kizzin Gun. Foto: Art&Light, DE