Mooie IRHA/IRHBA Open Derby finales

2 april 2023 Uit Door De Quarter

02/04/2023 – 62 Combinaties in totaal verzorgden gisteren in Cremona (IT) een mooie show in de finales van de IRHA/IRHBA Derby. Tegen het einde van de show leek het erop dat Lukasz Czechowicz (PL) zowel de IRHA- en IRHBA L4 Open Derby Champion- als IRHA- en IRHBA L4 Open Derby Reserve Champion titels mee naar huis zou nemen. Met de 5-jarige hengst CSG Wisemanfear onder het zadel had hij de score 227,0 gereden en met de 5-jarige hengst CGS Kenzo tussen de teugels een 225,5. Beide paarden zijn directe zonen van Colonels Shining Gun en in bezit van Katarzyna Roleska. Maar met nog slechts 4 starts te gaan liet Ann Fonck (BE) met de 7-jarige ruin Colonels Whize Gun [Colonels Shining Gun] in bezit van Anneliese en Hermann Meinert deze droom uiteen spatten. De run in was niet veelbelovend, maar in de uitvoering van de spins werd dit ruimschoots recht getrokken en de overige manoeuvres werden prima uitgevoerd met een 226,5 als resultaat. Van de laatste combinatie aan start, Arnaud Girinon (FR) en de 8-jarige hengst Honey First Gunny [Gunner] in bezit van Le Fattorie di Matilde SRL, leiders uit de voorrondes, waren de verwachtingen hoog gespannen. Met de score 224,5 voldeed Girinon hier niet aan. Beide L4 Open Derby Champion titels komen op naam van Czechowicz en beide L4 Open Derby Reserve Champion titels op naam van Fonck.
Zowel de IRHA- als IRHBA L3 Open Derby Champion titel ging met de score 223,0 naar Francesco Barbagli (IT) en de 5-jarige hengst Steppin To Amarillo [Steppin On Sparks] in bezit van Riccardo Abati; beide reserve titels met de score 221,0 naar Massimiliano Ruggeri (IT) en de 8-jarige ruin Spook Sunburst [Great Sun Burst] in bezit van Silvia Garuti. Met deze score claimde Ruggeri tevens zowel de IRHA L2- als IRHBA L2 Open Derby Champion titel. Beide reserve titels alsmede zowel de IRHA- als IRHBA L1 Open Derby Champion titels gingen met de score 218,0 naar Andrea Sanfelici en de 6-jarige ruin Boomer Little Uno [Mister Little Uno] in bezit van Cristian Gorni. Beide L1 reserve titels waren met de score 215,5 voor Serena Bertelli (IT) en de 7-jarige hengst Mini Cilindro PC [Doc Classis Sire] in bezit van Societa Agricola Pietra Cavalla.
De Nederlandse finalisten presteerden goed. Kristiaan Hermus reed met de 6-jarige merrie Miss Maggie Brown [Magnum Chic Dream] in bezit van Kyra te Paske de score 215,5 en plaatste zich 6de in het IRHA L3 klassement. Tiara van Dongen reed met de 5-jarige merrie Orangeisthenublack [Smart Spook] in bezit van Gisela Haas de score 222,0 en plaatste zich 8ste in zowel het IRHA L4- als IRHBA L4 klassement.

©De Quarter Western Online

Foto: Lukasz Czechowicz en CSG Wisemanfear. Foto: Andrea Bonaga, ITA.