IRHA Non Pro Derby Champions 2023

1 april 2023 Uit Door De Quarter

01/04/2023 – 52 Combinaties kwamen er aan start in de finales van de IRHA- en IRHBA Non Pro Derby welke gisteren in Cremona (IT) zijn verreden. De meest succesvolle deelnemer was de Italiaan Vittorio de Iulio met de 6-jarige hengst Mr Magic Chex [ARC Magic Enterprise]. In de voorrondes had De Iulio met de score 219,0 de leiding genomen, maar in de finale deed hij er nog een tandje bovenop. Als laatste combinatie aan start claimde De Iulio met de score 221,5 niet alleen de L4 IRHA- en L4 IRHBA Derby Champion titel, maar ook zowel de L3 IRHA- als L3 IRHBA Non Pro Derby Champion titel. De reserve titel in beide L4 finales ging met de score 220,0 naar de Tsjechische Sara Karasova en de 8-jarige ruin KH Yankee Step [Rowdee Yankee]; de reserve titel in beide L3 finales met de score 218,5 naar de Duitse Stephanie Blessing en de 6-jarige merrie Smart Spook Surprise [Smart Spook].
Zowel de IRHA- als IRHBA L2 finale werd met de score 216,0 beslist in een co-Championship tussen de Belgische jeugdruiter Jody Fonck en de 7-jarige ruin Smart Spooky Joe [Lil Joe Cash] en de Duitse Georgia Wilk en de 6-jarige merrie Pretty Whiz Chic [Winnie The Boo].
De IRHA L1 finale werd eveneens beslist in een co-Championship. Zowel de Italiaans Sara Galimberti en de 7-jarige hengst Late Little Whiz [Walla Walla Whiz] als de Duitser Georg Wiedenhofer en de 7-jarige ruin Don Magnetic [Chic Magnetic] reden de score 211,0. Wiedenhofer claimde tevens de IRHBA L1 Non Pro Reserve Champion titel. De titel was met de score 214,5 voor de Italiaanse Rebecca Sudati en de 7-jarige merrie Gun Spark Hollywood [One Gun].
De Open finales staan vandaag op het programma. Via www.andreabonaga.it is de actie live te volgen. Bezoek www.irha.it voor aanvullende informatie.

©De Quarter Western Online

Foto: Jody Fonck (l) en Georgia Wilk (r). Foto: Andrea Bonaga, IT