Eerste medailles op EK Quarter Horses

6 augustus 2023 Uit Door De Quarter

06/08/2023 – Het Europees Kampioenschap voor American Quarter Horses is afgelopen vrijdag van start gegaan in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE). Halter klassen worden altijd in het begin van de wedstrijd uitgeschreven, er zijn geen voorrondes, en de eerste medailles voor Nederland zijn een feit. De Belse Barbara Ceusters bracht de 8-jarige ruin Dew Not Touch [A Touch Of Sudden], alias Quinn, in bezit van de Nederlandse Marjolijn Gray voor in de rubriek Performance Halter Geldings Open. De combinatie werd niet alleen 4 keer eerste geplaatst en gekroond tot Europees Kampioen, Quin werd tevens 4 keer uitgeroepen tot Grand Champion.



In de rubriek Performance Halter Geldings Amateur bracht Marjolijn haar paard zelf voor. De combinatie werd eveneens 4 keer eerste geplaatst, gekroond tot Europees Kampioen en wederom werd Quinn 4 keer uitgeroepen tot Grand Champion.
Dit was het begin van het EK 2023. Diverse Nederlandse en Belgische combinaties komen aanstaande week in de voorrondes aan start, de finales worden vanaf donderdag 10 augustus verreden.
Bezoek www.ecqh.de voor het programma en startlijsten.

©2023 De Quarter Western Online
Foto: Barbara Ceusters en Dew Not Touch. Foto: Art & Light Photography, DE
Foto: Marjolijn Gray en Dew Not Touch. Foto: Art & Light Photography, DE