Nico Sicuro wereld kampioen Open Senior Riders

9 juli 2023 Uit Door De Quarter

09/07/2023 – De laatste finale van het World Reining Championship dat vanaf 6 tot en met 8 juli op de CS Ranch in Givrins (CH) is verreden, was de € 50.000 added individuele finale Open Senior Riders. Er werden zeker goede proeven gereden, maar op huidige niveau is het halen van een score 73,0 niet meer voldoende. Tegen het einde van de klasse werd de toon gezet door Lukasz Czechowicz met de 5-jarige hengst SCG Wisemanfear [Colonels Shining Gun] in bezit van Katarzyna Roleska. Czechowicz legde de lat op 223,0. Met nog 2 combinaties te gaan, de Duitse Non Pro ruiter Gina Maria Schumacher met de 9-jarige ruin All Right Magnum [Magnum Chic Dream] en de Italiaan Nico Sicuro met de 9-jarige hengst Colonels Dancing Gun [Gunner] in bezit van Quarter Dream SRL, nam de Belg Bernard Fonck met de 7-jarige hengst ND Pop Gun Trash [Gunnatrashya] in bezit van Nathalie Derua de score 225,5 de leiding over. Schumacher reed een goede proef maar tikte ook de penalty box aan wat resulteerde in een 220,0. Sicuro reed net als Fonck een zeer goede proef, maar dit paard was iets meer getalenteerd in de uitvoering van de spins en krachtig op de cirkels, resulterend in een score 228,5. Het  goud was voor Sicuro, zilver voor Fonck en brons voor Czechowicz

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Nico Sicuro en Colonels Dancing Gun. Foto: Tom Hautmann, DE