Eerbetoon aan Janette Hageman

15 november 2023 Uit Door De Quarter

15/11/2023 – Inmiddels is het droevige bericht van het onverwachte overlijden van Janette Hageman op 6 november bij menigeen hard binnengekomen, ook bij mij. Velen herinneren zich Janette als een warme, lieve, zorgzame en sterke vrouw, maar Janette was meer dan dat alles. Bewust heb ik gewacht met dit bericht om eerst de familie de gelegenheid te geven het verlies op haar manier bekend te maken en te verwerken, maar nu vind ik het tijd.
Janette was het brein achter het magazine De Quarter, het allereerste Nederlandse magazine puur gericht op de western sport. Bij deze tak van de hippische sport lag haar hart, van deze tak van de hippische sport had zij verstand en het was haar droom om deze tak van de hippische sport breed te promoten. Een aantal mensen dat pal achter haar ambitie stond, heeft Janette geholpen om haar droom te verwezenlijken en in 1994 verscheen de eerste editie van het magazine De Quarter. Weinig mensen hebben weet van wat er bij de productie van het magazine kwam kijken, de vele uren arbeid die er in moesten worden gestoken en de enorme hoeveelheid energie die er voor nodig was. Janette deed het allemaal, naast een reguliere betrekking, en was jaren lang de stuwende kracht achter De Quarter, tot aan het moment dat het financieel niet meer haalbaar was. Vanaf dat moment heb ik samen met José de productie overgenomen. In de jaren dat Janette en ik partners waren, heeft Janette ontzettend veel kennis aan mij overgedragen over de diverse disciplines binnen de western sport, de bouw van paarden, de gangen, gezondheid en verzorging, uitrusting, training, hulpmiddelen, technieken en nog veel meer. Los van de financiële injectie die José en ik hebben gegeven, had De Quarter magazinezonder deze kennis geen toekomst gehad. Enkele jaren terug is de productie van De Quarter magazine gestopt en is besloten alleen nog digitaal nieuwsberichten te plaatsen op de website.
Voor mij zal de naam De Quarter echter altijd onlosmakelijk verbonden blijven met niet alleen de naam maar boven alles de persoon Janette Hageman.
Dankjewel Janette voor alles wat je voor mij persoonlijk en voor de western sport in het algemeen hebt betekend.

Bea Versélewel de Witt Hamer