Waar is de tijd gebleven

30 juni 2023 Uit Door De Quarter

30/06/2023 – Vandaag is op Het Keelven in Someren het Nederlands Kampioenschap van de WRAN (Western Ruiter Associatie Nederland) begonnen, open voor alle rassen. Er was eens een tijd dat ruiters weken voorafgaand aan dit NK massaal plannen maakten en het op nagenoeg elke stal rond zoemde: “We gaan naar het NK”. Het was de happening van het jaar en 800 tot 1.000 starts was geen uitzondering. Bij de klassen met veel deelnemers waren er voorrondes en moesten ruiters zich kwalificeren voor de finales op zaterdagavond, voorafgaand aan een knalfeest.
Anno 2023 is hier bitter weinig van over. Op het NK dat tot en met aanstaande zondag duurt, stopt de teller bij 223 starts. Avondprogramma’s zijn er niet en zondag kan de laatste ruiter om 14:20 uur huiswaarts keren.
In de voorgaande jaren werd bijna elke 2 weken wel ergens in Nederland een WRAN wedstrijd georganiseerd. Dit jaar hebben tot nu toe slechts 4 reguliere wedstrijden plaatsgevonden en na het NK staat er vooralsnog nog maar één op de agenda. Wel triest.

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Troullioud Fotografie, NL