NRHA Non Pro Futurity Champions

4 december 2021 Uit Door De Quarter

04/12/2021 – Gisteren zijn de NRHA Non Pro Futurity finales in Oklahoma City (VS) verreden. Met de score 222,5 claimde Gennifer Gilliam (USA) met Surprizing Sixty Six [Inferno Sixty Six] zowel de L4- als L3  Non Pro Futurity Champions titel. Een geweldige prestatie. De L4 Futurity Reserve Champion titel ging met de score 221,0 naar de Duitse Gina Maria Schumacher en Gunin Addy Tude [Gunnatrashya], aka ‘Guapo’. En dat is een geweldige prestatie voor een Europese ruiter. Gina Maria: “Guapo is getraind door Duane Latimer (hoofdtrainer XCS) en het was de bedoeling dat Duane hem zou uitbrengen in de Open. In Tulsa liep hij een blessure op, dus er was een rustpauze. Duane vond het een goed plan dat ik hem zou uitbrengen in de Non Pro met wat minder druk. Ik had hem nog nooit geshowd, 2 Weken voor de Futurity zat ik er voor het eerst op, dus er was nog niet echt een band samen. Ik wist wel dat het een paard met potentie was en ik wilde met hem gewoon een goede proef rijden, niet pushen voor deze ene wedstrijd. Hij was ontspannen en voelde goed aan gedurende de hele proef en werkte goed mee. Dat was gewoon een geweldig gevoel. Ik ben bevoorrecht met een liefdevolle familie, vrienden en een geweldig team. Het is fantastisch hoe iedereen zo goed samenwerkt. Ik heb dit niet alleen gedaan, zonder hen was het onmogelijk geweest. Daar ben ik dankbaar voor.” 
Dat noemen wij gewoon knap: Guapo y Guapa. 

©2021 De Quarter Western Online

Foto: Chelsea Schneider, VS