NRHA miljoen dollar mijlpalen

5 december 2021 Uit Door De Quarter

05/12/2021 – Vanwege de enorme bedragen die op de NRHA Futurity worden uitbetaald staat de Futurity voor zowel ruiters als paarden altijd garant voor het bereiken van nieuwe mijlpalen in de geschiedenis. Zo ook dit jaar. Andrea Fappani is hier een voorbeeld van. Met zowel Winding Inferno [Inferno Sixty Six] in bezit van Teton Ridge als Mr Farenheit [Magnum Chic Dream] in bezit van Morin en Van Dorp deelde Fappani de L4 Open Futurity Reserve Champion titel en incasseerde daarmee  300.000. Met dit bedrag achter zijn naam heeft Fappani als eerste ruiter in de NRHA geschiedenis de $ 7 miljoen aan verdiensten overschreden. Fappani bereikte de $ 6 miljoen grens in 2020 en kwam daarmee zij aan zij met Shawn Flarida die deze grens in 2017 bereikte. Flarida komt nu nog een kleine $ 200.000 te kort om zij aan zij te komen met Fappani. Wel heeft Flarida er toe bijgedragen dat de nakomelingen van Shiners Voodoo Dr de grens van $ 2 miljoen aan verdiensten hebben overschreden. Flarida reed Shiner On My Eye, een zoon van Shiners Voodoo Dr in bezit van Robert Santagata, naar de gedeelde plaats 4 in de L4 Open Futurity met daaraan verbonden ruim $ 73.000 aan NRHA verdiensten.
Zodra alle resultaten zijn doorberekend zullen er ongetwijfeld nog meer mijlpalen zijn bereikt.

©2021 De Quarter Western Online

Foto: Winding Inferno en Andrea Fappani. Foto: Waltenberry, VS