Oefenen voor NRHA Futurity

25 oktober 2023 Uit Door De Quarter

25/10/2023 – Voor veel ruiters is het een droom om deel te nemen aan de NRHA Futurity in Oklahoma City. Voor de meeste Europese ruiters is dit niet echter haalbaar. Sommigen lukt het echter wel de droom na te leven.
Afgelopen weekeinde werd in het Hardy Murphy Coliseum in Ardmore (VS) de $ 138.000 added South West Reining Horse Open- en $ 63,000 added Non Pro Futurity verreden. Een aangename verrassing was de deelname van de Nederlandse Open ruiter en trainer Anne Grether, eigenaar van RX Quarter Horses, gevestigd in Vorstenbosch (NL). Anne kwam aan start met de 3-jarige ruin Dejavu All Overagain, alias Pablo, een zoon van Smart Spook uit Dun Its Deja Vu van Hollywood Dun It, in april gekocht bij XCS Ranch en sindsdien onder de hoede van Cira Baeck (BE), die zich eerder dit jaar in de VS vestigde. Dit was de tweede keer dat Pablo werd uitgebracht en voor Anne de eerste keer op wedstrijd met hem onder het zadel. Anne deed het prima. In de $ 40.000 added L3 Intermediate Open divisie (72 combinaties) eindigde de combinatie op plaats  31; in de $ 15.000 added L2 Limited Open divisie (92) op plaats 25; en in de $ 10.000 added L1 Open divisie (55) op plaats 9. De opstap naar deelname aan de NRHA Futurity welke plaatsheeft vanaf 21 november tot en met 2 december in Oklahoma City is gemaakt. Best wel ‘vet’. 


©2023 De Quarter Western Online
Foto: Anne Grether en Dejavu All Overagain. Foto Ruehle Photographix, VS