Ingrid Vermeiren L4- en L3 NP Futurity Kampioen 3-jarigen

25 september 2023 Uit Door De Quarter

25/09/2023 – Afgelopen zaterdag is op Reining Center Meertenhof in Grathem (NL) de $ 6.000 added NRHA Belgium Non Pro Futurity voor 3-jarigen verreden met in totaal 16 combinaties aan start. Zowel de $ 3.000 added L4- (14 combinaties) als de $ 1.500 added L3 divisie (14 combinaties) kwam met de score 221,5 op naam van Ingrid Vermeiren (BE) met Flor Shining Gun [Colonels Shining Gun]. Met nog twee combinaties te gaan nam Vermeiren met een fraai en foutloos gereden proef de leiding over van Marina Becker (DE). Ingrid: “Dit is zeker een paard met potentieel. Wat ik zelf belangrijk vond was foutloos rijden. Met toch wel een aardig hoog adrenalinegehalte is dit gelukt met de ondersteuning van Team Fonck. Ik heb dit paard zelf gefokt en hij is getraind met hulp van Ann en Bernard. Het feit dat deze wedstrijd erg goed was georganiseerd en de catering aan niets te wensen over liet, hielp zeker mee om de stress te verlichten en verdient een dikke pluim.” Becker claimde met Gunna Whiz Crome [Walla Whiz Crome] met de score 218,0 in beide divisies de reserve titel. Matt Legrand (FR) eindigde met GB Malibu Gunrise [Colonels Shining Gun] in beide divisies op plaats 3. Legrand kwam als laatste aan start. De manoeuvres werden goed uitgevoerd, maar hij raakte ook de penalty box, wat resulteerde in een 216,5. Behalve de L4- en L3 Reserve Champion titel claimde Becker eveneens de titel in de $ 1.000 added L2 divisie (10 combinaties). De reserve titel was met een 212,0 voor Luisa Stickel (DE) met MDH Ice Nite Frozen [SG Frozen Enterprise]. Plaats 3 alsmede de titel in de $ 500 added L1 divisie (5 combinaties) ging met een 211,5 naar Silke Hendrix (BE) met JX Wheelie Wave [What A Wave]. De L1 reserve titel was met een 211,0 voor Philip van den Broeck (BE) met Gunnabeabigwhiz [ARC Gunnabeabigstar] en trede 3 van het podium werd met de score 206,5 bezet door Caroline Leport (BE) met Shining Boggie Gun [Colonels Shining Gun].

©2023 De Quarter Western Online
Foto: Ingrid Vermeiren en Flor Shining Gun. Foto: RCM Fotografie, NL