Czechowicz en CSG Piggiemove pakken NRHA Open titel

9 september 2023 Uit Door De Quarter

09/09/2023 – Het hoogtepunt van de vrijdagavondshow op Americana in Friedrichshafen (DE) was de € 50.000 added NRHA Open Bronze Trophy finale met 15 finalisten aan start. Als 2de aan start legde Bernard Fonck (BE) met de 7-jarige hengst Mello Yello Jersey [Yellow Jersey] in bezit van Kay Schröder de lat op 222,5. Met de 7-jarige hengst ND Pop Gun Trash [Gunnatrashya] in bezit van Nathalie Derua nam hij met de score 233,0 de leiding over. Met nog 5 combinaties te gaan kwam Ann Fonck (BE) met de 8-jarige hengst Spook Unchained [Smart Spook] in bezit van Anna Reinhart met eveneens een 223,0 langszij. Een volledig Belgisch podium zou het echter niet worden.
Als voorlaatste combinatie aan start nam Nico Sicuro (IT) met de 9-jarige hengst Colonels Dancing Gun [Gunner] in bezit van Quarter Dream SRL de leiding. Ondanks het feit dat hij de penalty box licht raakte, zette hij de score op 224,0. Dat was de uitdaging voor Lukasz Czechowicz (PL) met de 9-jarige ruin CSG Piggiemove [Colonels Shining Gun] in bezit van Katarzyna Roleska en de Pool nam de uitdaging volop aan. De combinatie moest het vooral hebben van de spins en stops en met de score 225,0 claimden zij de titel. De reserve titel was voor Sicuro en Ann en Bernard stonden hand in hand op trede 3 van het podium.
Bezoek www.americana.de voor aanvullende informatie en gratis live streaming.

©2023 De Quarter Western Online
Foto: CSG Piggiemove en Czechowicz. Foto: 8Photo Agency, IT