Gina Maria Schumacher EAC Non Pro Kampioen

16 juli 2023 Uit Door De Quarter

16/07/2023 – Het NRHA European Affiliate Championship (EAC) dat in het raamwerk van de CS Classic in Givrins (CH) is verreden, werd gisteren afgesloten met de $ 15.000 added Non Pro- en $ 18.000 added Open- klasse.
In de Non Pro kwamen 17 combinaties aan start. Met nog 1 combinatie te gaan was de top score een 217,5, gereden door zowel Adrienne Speidel (CH) met de 11-jarige merrie Wimpysshortstride BB [Wimpys Little Step] en de 7-jarige hengst CDC Cromed Resolve [Custom Del Cielo] als Francesca Sternberg (GB) met de 7-jarige ruin Red Dirt Paleface [Pale Face Dunnit]. De laatste combinatie aan start was Gina Maria Schumacher (DE) met de 7-jarige ruin CS Wallawallaboom [Walla Walla Whiz]. Schumacher verblijft al geruime tijd in Amerika en de ruin heeft een jaar lang rust gehad. De laatste wedstrijd die Schumacher met hem reed was de CS Classic in juli 2022 tezamen met het NRHA European Affiliate Championship 2022 waar de combinatie in de CS klasse met een score 223,5 de titel claimde en in de EAC klasse met een score 222,0 de reserve titel. De rust heeft blijkbaar weinig invloed gehad op het atletisch vermogen van het paard. Alle manoeuvres werden bovengemiddeld uitgevoerd en met de score 223,0 claimde Schumacher de titel en eindigde in de Open divisie op plaats 5. De Non Pro co-Reserve Champion titel was voor Speidel en Sternberg. In de Open divisie eindigde

©2023 De Quarter Western Online
Foto: Gina Maria Schumacher en CS Wallawallaboom. Foto: Tom Hautmann, DE