Cira en Genny: Europese Million Dollar Riders op NRBC

17 april 2023 Uit Door De Quarter

17/04/2023 – Woensdag en donderdag aanstaande worden in Tulsa (VS) de NRBC (National Reining Breeders Classic) Open voorrondes verreden met in totaal 241 combinaties aan start waaronder diverse Europeanen. Velen daarvan zijn al jaren in Amerika gevestigd, met uitzondering van 2: de Belgische NRHA One Million Dollar ruiter Cira Baeck en de Italiaanse NRHA One Million Dollar ruiter Gennaro Lendi (Genny voor intimi).
Gennaro vestigde zich begin 2023 in Scottsdale, Arizona, en heeft zijn draai inmiddels gevonden. Onlangs kwalificeerde hij zich met de 7-jarige hengst Vintage Vinny [A Sparkling Vintage] in bezit van Marc en Kathy Gordon met een fraai gereden proef met de score 228,0 voor The Run For A Million competitie welke in augustus in Las Vegas wordt verreden. Op de NRBC komt Gennaro aan start met 3 paarden: de in Italië gefokte 5-jarige hengst Gee Whiz What A Blue [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Eyal Carmon, de 4-jarige hengst Stepin Out Gunnin [Gunnatrashya] in bezit van Mark en Kathy Gordon en de 7-jarige hengst One Mr JJ [Colonels Shining Gun] in bezit van Andrea Castrucci. Met de score 230,5 claimde deze combinatie de 2022 L4 IRHA Open Derby Champion titel.
Cira Baeck maakte de oversteek recentelijk. Na een roerige periode waarin intense blijdschap om de geboorte van zoon Archy en intens verdriet om het plotselinge verlies van haar levenspartner Dany elkaar opvolgden, heeft Cira toch besloten hun gezamenlijke droom te verwezenlijken en heeft zich gevestigd op Lawrence Ranch in Gainesville, Texas. Het bewijs van veel kracht, veel liefde en veel moed. Cira komt aan start met 2 paarden: de 7-jarige hengst Spooks Gotta Outfire [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Clemerson Gomes Barbalho en Mark Weismann en de 6-jarige merrie Shes Big Timin [Wimpys Littlecolonel] in bezit van Lawrence Ranch.
Bezoek http://equinepromotion.com/NRBC om de competitie live te volgen.

©2023 De Quarter Western Online

Foto met dank aan Gennaro Lendi, VS