Cortesi superieur op NRHA-G Open Breeders Futurity 4-jarigen

16 oktober 2023 Uit Door De Quarter

16/10/2023 – Op zaterdagavond werd er in de Ostbayernhalle in Rieden-Kreuth (DE) geschiedenis geschreven tijdens de Open finales van de NRHA Germany Breeders Futurity voor 4-jarigen, te beginnen bij de € 87.780 added L4 finale met in totaal 16 combinaties aan start. De spanning nam toe tegen het einde van de klasse met nog 4 combinaties te gaan met als eerste Bernard Fonck (BE) en The Spook Is Dun [Spooks Gotta Whiz] in bezit van Fabio Cerantola. De run in was niet bijzonder, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd met de uitvoering van de overige manoeuvres, met name de cirkels, en Fonck legde de lat op 225,0. De volgende combinatie aan start, Grischa Ludwig (DE) met Chic Weasel [Chic Magnetic] in bezit van George Wiedenhofer, reed een goede proef, maar liet het een beetje liggen op de stops wat resulteerde in een 223,0. Deze score werd ook gereden door de voorlaatste combinatie aan start, Arnaud Girinon (FR) met Flexing Guns N Town [Hollywoodstinseltown] in bezit van Anna Scheiflinger. Alle ogen waren nu gericht op de laatste deelnemer: Manuel Cortesi met July Joe Snap [Master Snapper] in bezit van Roberto Cuoghi en Eleutorio Arcese die in de voorronde met een 225,5 de leiding had genomen. Dat deze combinatie meer in haar mars had, was te verwachten. Eerder dit jaar claimde Cortesi met July Joe Snap met de score 232,0 de NRHA L4 European Open Futurity Champion titel. Evenals bij Fonck was de run in van Cortesi niet bijzonder, maar bij de spins was geen twijfel meer mogelijk dat de combinatie de uitdaging volop aanging. De spectaculair gereden cirkels en krachtige stops en rollbacks maakten het plaatje compleet en Cortesi zette de magische score 233,0 neer, de hoogste score ooit op Europese bodem gereden.
De € 36.960 added L3 Open Futurity Champion titel kwam met de score 217,5 op naam van Captain Chex Sparrow [Smooth Move Chex] in bezit van Heidi Wallner en gereden door Franziska Wallner (DE). De reserve titel ging met de score 217,0 naar Gunnaceemerock [Gunnatrashya] in bezit van Daniel Straumann en gereden door Andrea Costa (IT) en trede 3 van het podium werd met de score 216,5 bezet door Psychokiller [Tinseltownsmokingun] in bezit van Daniela Fuith en gereden door Klaus Lechner (AT).
De L2- en L1 finales verdienen apart aandacht, want ook hier werd geschiedenis geschreven.
Bezoek showmanager voor de volledige uitslagen.

©2023 De Quarter Western Online
Foto: Manuel Cortesi en July Joe Snap. Foto: Art&Light Fotography, DE