25 Naties aanwezig op World Youth Reining Cup

26 april 2023 Uit Door De Quarter

26/04/2023 – In het raamwerk van de 36ste editie van Salone del Cavallo Americano wordt vanaf 23 tot en met 27 mei in de beurshallen van Cremona (IT) de NRHA European Futurity voor 4-jarigen verreden. Naast de Futurity competitie stat tevens de NRHA/RHF/IRHA World Youth Reining Cup op het programma. De debuutversie van deze competitie voor jeugdruiters had in 2022 plaats in Avaré, Brazilië. De titel ging toen naar de Braziliaan Gabriel Cordeiro Martins. Dit jaar ligt de organisatie in handen van de IRHA (Italian Reining Horse Association). Deelnemende ruiters starten niet op een eigen paard. Paarden worden door derden beschikbaar gesteld en middels een loting toegewezen. Omdat een aantal ruitertjes van 10 jaar of jonger zal deelnemen, is voor hen een short stirrup uitgeschreven. De deelnemende ruiters kunnen uitzien naar een fantastisch programma met begeleiding door ervaren mensen, zodat de deelname een onvergetelijke ervaring wordt. De NRHA affiliaties uit de volgende naties hebben deelname toegezegd: Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Hongarije, Israël, Italie, Mexico, Oostenrijk, Paraguay, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechische Republiek, Uruguay, Verenigde Staten van Amerika, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.
Gênant, en dat is zacht uitgedrukt, is de afwezigheid van zowel Nederland als België.
Het programma van de European Futurity is hier beschikbaar.

©2023 De Quarter Western Online