Thea Maschalani wereldkampioen Junior Riders

9 juli 2023 Uit Door De Quarter

09/07/2023 – Op de laatste dag van het World Reining Championship dat op de CS Ranch in Givrins (CH) is verreden, mochten de Junior Riders de spits afbijten in de € 8.500 added individuele finale. Met de score 217,5 claimde de Duitse Thea Maschalani met de 9-jarige ruin A Sparkling Glo [A Sparkling Vintage] de titel en de gouden medaille. Het zilver en brons werden beslist in een run-off tussen de Italiaanse Elia Kompatscher met de 9-jarige hengst Whizdom Shines [Topsail Whiz] en de Franse Matt Legrand met de 17-jarige hengst Rooster Nic [Gallo Del Cielo] die beiden de score 216,5 hadden gereden. De run-off pakte uit in het voordeel van Kompatscher.
Van de Belgische finalisten was Hayley Verlinden de enige die zich plaatste in het klassement. Met de 5-jarige ruin Heaven 77 [Inferno Sixty Six] reed Hayley een 209,0 en eindigde daarmee op plaats 6.

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Thea Maschalani en A Sparkling Glo. Foto: Tom Hautmann, DE