Astrid Annas Youth World Reining Champion 2023

5 juni 2023 Uit Door De Quarter

05/06/2023 – Een belangrijke klasse op het programma van de NRHA European Futurity welke ruim een week terug op 27 mei in Cremona (IT) is afgesloten was de NRHA Youth World Reining Cup. 23 Naties waren vertegenwoordigd. De ruiters kregen een paard, belangeloos beschikbaar gesteld door derden, toegewezen middels een loting. Voorafgaand aan de competitie waren de momenten waarop de jeugdruiters het toegewezen paard konden ‘uitproberen’ schaars. Als je dan de wereldtitel binnenhaalt met de score 215,0, dan is dat bijzonder knap. De 17-jarige Braziliaanse Astrid Ananas deed dat gewoon met de 7-jarige hengst Jerry Show Step [My Showbiz Whiz] beschikbaar gesteld door Ambrosini Quarter Horses onder het zadel . Annas rijdt al paard sinds haar 7de levensjaar en dit was de eerste keer dat zij aan een internationale wedstrijd deelnam. In de Braziliaanse pers gaf Anna aan: “Brazilië vertegenwoordigen is voor mij een droom en ik voel mij vereerd dat ik mijn land nu ‘daar ergens’ mag vertegenwoordigen. Ik ga proberen dat op de best mogelijke manier te doen en als het lukt ook nog te winnen.” En dat deed zij glansrijk.
De reserve titel ging met de score 213,0 naar de Italiaanse Rebecca Folcia aan boord van de 7-jarige merrie Shine Chic Bonita [Shine Chic Shine] beschikbaar gesteld door Andrea Ghizonni. Trede 3 van het podium was voor Burlyn Breedt met de 5-jarige merrie Shine Whiz Shine Mr [Shine Chic Shine] tussen de teugels. De Zuid Afrikaanse amazone reed de score 211,0.

©2023 De Quarter Western Online

Foto: Astrid Annas en Jerry Show Step. Foto: Bonaga Communications, IT.