31/10/2020 – De IRHA- en NRHA European Futurity welke gelijktijdig zouden plaatshebben vanaf 20 tot en met 28 oktober in de beurshallen van Cremona (IT) zijn van de agenda geschrapt. Dit betekent het einde van het reining seizoen 2020.
De huidige maatregelen in de strijd tegen COVID-19 zijn al straf in Italië en het wordt verwacht dat deze gezien het oplopende aantal infecties – de regio Lombardije waarin Cremona is gelegen wordt hard getroffen – mogelijk nog straffer worden. Dat geldt overigens niet alleen voor Italië; overige Europese landen kampen met hetzelfde probleem. Mede vanwege de onzekerheid omtrent eventuele aanscherping van de maatregelen en het feit dat de IRHA een negatieve financiële balans niet wil riskeren heeft de IRHA de knoop doorgehakt en het evenement van de agenda voor 2020 geschrapt.
In haar persbericht heeft de IRHA aangegeven dat men nu de IRHA- en NRHA Futurity in de laatste week van februari 2021 wil organiseren. De optie om de leeftijdgrens van de paarden voor deelname te verleggen en een gunstiger tijdstip in het jaar te kiezen, is niet in het bericht ter sprake gekomen.

©2020 De Quarter