Nederlands

NRHA schroeft prijzengeld Futurity flink op

13/02/2020 – Of het nog iets met sport, groei van de sport en dierenwelzijn te maken heeft, blijft een vraag, maar feit is dat wereldwijd het bedrag van het additioneel prijzengeld van met name de grotere evenementen de pan uit rijst. NRHA maakte bekend dat L4 Open Futurity Champion 2020 een gegarandeerd geldbedrag van $ 250.000 krijgt uitbetaald, in woorden een kwart miljoen dollar. Dat is een stijging van 40% ten opzichte van 2019. De L4 Non Pro Futurity Champion mag rekenen op een gegarandeerd geldbedrag van $ 60.000. In 2019 was dit nog een percentage van het totale prijzengeld wat uiteindelijk resulteerde in een bedrag van $ 39.535.
Hoewel het wat betreft de sport 2 totaal verschillende werelden zijn, lijkt d verhoging van het prijzengeld op een antwoord op de recente ontwikkelingen binnen Europa waarin Elementa een hoofdrol speelt.
De NRHA Futurity 2020 heeft plaats vanaf 26 november tot en met 5 december. Bezoek www.nrhafuturity.com voor aanvullende informatie.

©2020 De Quarter


error: Content is protected !!