Nederlands

Giovanni Masi met vlag en wimpel geslaagd

09/02/2020 – Dit weekeinde gaf de 27-jarige Italiaan Giovanni Masi de Vargas, alias Dido, een super leuke en leerzame reining clinic op Golden Way Stables in Woubrugge, met vlag en wimpel geslaagd. De clinic was voorbehouden aan DRHA (Dutch Reining Horse Association) 18+ ruiters. Initiatiefnemer Jody Beenhakker verwoordde het als volgt: ”Er wordt door alle associaties veel energie gestopt in de begeleiding van jeugdruiters om hen naar een hoger niveau te brengen, maar als je eenmaal buiten die leeftijdcategorie valt, val je als het ware in een gat. Daarom kregen wij het idee om geld in te zamelen om een trainer over te laten komen. We hebben, onder andere, een veiling georganiseerd tijdens een DRHA wedstrijd. De DRHA heeft ons hierin in alle facetten gesteund, waardoor het organiseren van deze clinic mogelijk is gemaakt.” 
Het zo genoemde gat werd door Dido prima opgevuld. De jonge Masi heeft zijn sporen in de sport reeds ruimschoots verdiend, zo getuige, onder andere, zijn 2019 NRHA European Futurity L2 Champion titel en derde plaats op het podium in L3.
Masi stond met zijn benadering dicht bij de deelnemende jeugd, werkte intensief met hen samen en men zag ruiters en paarden duidelijk vooruitgang boeken. Reden te meer om eens wat vaker op de jongere generatie te focussen. 
Op 15 en 16 februari geeft de Pool Łukasz Czechowicz, hoofdtrainer op de Roleski Ranch in Polen, een reining clinic op GoldenWay Stables. 

©2020 De Quarter

Foto: Dido Masi en Bugs At Nite. Foto: Andrea Bonaga, IT


error: Content is protected !!