Nederlands

Shiners Voodoo Dr nakomelingen passeren NRHA $ 1 miljoen grens

31/01/2020 – En wéér heeft een nieuwe hengst de NRHA $ 1 miljoen status bereikt: de 13-jarige Shiners Voodoo Dr, een zoon van Shining Spark uit Voodoo Chic van Smart Chic Olena. Shiners Voodoo Dr, alias Voodoo, is eigendom van Michael Miola van Silver Spurs Equine LLC. Toen Miola in 2017 Xtra Quarter Horses overnam, maakte de palomino hengst onderdeel uit van het meubilair. Voodoo zelf verdeinde > $ 85.900 in zijn wedstrijdcarrière met als grootste successen het behalen van de 2010 Tulsa Reining Classic L3- en L2 Champion titel en de 2012 NRHA Derby L4 Open co-Reserve Champion titel onder de hand van Thiago Boechat. De 3 best presterende nakomelingen zijn Xtra New Pal Voodoo uit Wimpys New Pal van Wimpys Little Step, eigendom van Silver Spurs Euine LLC, met $ 81.893 op zijn naam; Shiners Voodoo uit BR China Rose van Hollywood Dun It, eigendom van de Duitse Kimberly Wegner, met $ 66.943 achter zijn naam waarvan de hoofdmoot bij elkaar is gereden door de Belgische Ann Fonck en het staartje door echtgenoot Bernard; en Smart Voodoo Doctor uit Smart As Sister van Very Smart Remedy, eigendom van Mark Blake, met $ 46,452 achter zijn naam.
Shiners Voodoo Dr is de 3de hengst die dit jaar de NRHA $ 1 miljoen status bereikt. Cromed Out Mercedes en Spat Olena gingen hem voor.

©2020 De Quarter

Foto: DHS, VS


error: Content is protected !!