Nederlands

Chic Please ingeslapen

22/01/2020 – De ongelooflijk veelzijdige Quarter Horse hengst Chic Please, een zoon van Smart Chic Olena uit San O Lenita, is op 25-jarige leeftijd op humane wijze ingeslapen. In 1998 reed Todd Bergen de 3-jarige hengst naar zowel de NRCHA Snaffle Bit Futurity Open Reserve Champion- als NRHA Open Futurity Champion titel. Nadat Chic Please werd teruggetrokken uit het circuit werd zijn succes voortgezet door zijn nakomelingen. volgens Equi-Stat hebben zijn nakomelingen >$ 2,7 miljoen verdiend in Reined Cow Horse, Cutting, Ranch Versatility, Roping, Barrel Racing en Reining. Bijzonder is het feit dat één van zijn nazaten, RHM Miss Chic Please uit Over Hill Over Dale, in 2011 doordrong tot de US Dressuur finale; het ultieme bewijs van veelzijdigheid.
Chic Please’s meest verdienstelijke nazaat in de NRHA competitie is de 20-jarige ruin RC The Chicster uit Sonita Wilson met $ 56.192 op zijn naam. In 2011 kocht De Bruin Reininghorses de ruin en Chic Please zette voet op Europese bodem. Onder de hand van Michel Sandijck waren de eerste Europese dollars een feit. Datzelfde jaar wisselde de ruin van hand naar de Belgen Steve Vannietvelt en Gina de Pauw en werden de teugels overgedragen aan Ernst Claassen. De daarop volgende jaren was het voornamelijk Vannietvelt zelf die de dollars bij elkaar reed. In 2015 kwam de ruin in bezit van de Belg Laurent van Maele, nog steeds geregistreerd als huidige eigenaar.

©2020 De Quarter

Foto: Steve Vannietvelt en RC The Chicster. Foto: Troullioud Fotografie, NL


error: Content is protected !!