Nederlands

Chicks Smokingun en Morey Fisk Elementa Masters Open Champions

11/11/2019 – Voor volgepakte tribunes claimden de Canadees Morey Fisk en de 11-jarige hengst Chicks Smokingun [Gunner], eigendom van de Zwitserse Sabine Schmidt, met de score 226,5 de titel in de $ 101.000 added Elementa Masters Premiere Open klasse die in het raamwerk van Fiere Cavalli in Verona (IT) is verreden. Met deze overwinning wordt het aanzienlijke bedrag van $ 23.230 aan de NRHA verdiensten van zowel ruiter als paard toegevoegd, waarmee een flinke verschuiving in de posities op de NRHA wereldranglijst 2019 plaatsheeft. Fisk betrad de arena met de score 225,5 als uitdaging. Deze was gereden door zowel de Belgische NRHA Million Dollar Rider Ann Fonck en de 5-jarige merrie Gunners Specialolena [Gunners Special Nite], eigendom van de Italiaan Diego dalla Gassa, als de Belgische NRHA Million Dollar Rider Cira Baeck en de 6-jarige hengst Phantom Face [Pale Face Dunnit], eigendom van de Italiaanse Maria Cecilia Fiorucci, die hier door Baeck voor het eerst werd uitgebracht. Fonck had tot nu toe een stevige positie 1 op de NRHA wereldranglijst die zij naar eigen zeggen nu moet prijsgeven.
De $ 40.000 added Intermediate Open klasse met 54 combinaties aan start is met de score 225,0 gewonnen door de Oostenrijkse Sylvia Rzepka en de 7-jarige merrie Winnie The Boo [Spooks Gotta Whiz] in eigendom van de Oostenrijker Florian Aubruner. De reserve titel is met een 223,0 voor de Oostenrijker Klaus Lechner en de 14-jarige hengst Cody Rooster Delmaso [Ricochet Rooster] in eigendom van echtgenote Julia Gaupmann-Lechner.
Met de score 218,5 claimden de Duitser Niklas Ludwig en de 6-jarige hengst Whiz N Spook [Smart Spook] in eigendom van de Nederlandse Margot van Doorne de titel in de $ 500 added Limited Open klasse waarin 42 combinaties aan start kwamen. De reserve titel is met een 218,0 voor de Duitse Lena-Marie Maas en de 4-jarige hengst Chic Heidi [Chic Magnetic] in eigendom van de Duitser Georg Ferl.

©2019 De Quarter

Foto: Morey Fisk en Chicks Smokingun. Foto: Andrea Bonaga, IT


error: Content is protected !!