Nederlands

Conquistador Whiz leeft niet meer

30/10/2019 – NRHA Two Million Dollar Sire Conquistador Whiz leeft niet meer. De 25-jarige hengst is een zoon van Topsail Whiz uit Sugarita Chex van Bueno Chex en was eigendom van Silver Spurs Equine uit Scottsdale, Arizona. De hengst leed aan complicaties ten gevolge van hoefbevangenheid en is op humane wijze geëuthanaseerd,
Op 4-jarige leeftijd won Conquistador Whiz onder de hand van Duane Latimer zowel de NRBC L4 Open Derby als de NRHA L4 Open Derby en AQHA Junior Reining World Champion titel. In 2002 nam Tom McCutcheon de teugels over en werd de hengst uitgeroepen tot USEF Reining Champion. McCutcheon bracht hem dat jaar ook uit ook op de FEI Wereld Ruiter Spelen in Jerez de la Frontera (SP) waar Reining voor de allereerste keer deel uitmaakte van de Spelen. Het USA team, bestaande uit Tom McCutcheon en Conquistador Whiz, Scott McCutcheon en Inwhizable, Shawn Flarida en San Jo Feckless en Craig Schmersal en Tidal Wave Jack claimde de gouden medaille in de team competitie. In de individuele competitie wonnen Conquistador Whiz en McCutcheon zilver.
De meest bekende nakomeling van Conquistador Whiz is de in 2002 geboren ruin KR Lil Conquistador met > $ 460.000 aan NRHA verdiensten op zijn naam. KR Lil Conquistador is uit Smart Little Prize van Smart And Trouble en is eigendom van Jeffrey Krikbride uit Ocala, Florida. Onder de hand van Shawn Flarida won de ruin in 2005 zowel de All American Quarter Horse Congress Open Futurity als de NRHA L4 Open Futurity.

©2019 De Quarter


error: Content is protected !!