Nederlands

Dun It For Chex 2de NRHA $ 1 Million Dam

26/06/2019 – De 23-jarige NRHA Hall of Fame merrie Dun It For Chex [Hollywood Dun It x Silver N Blue Chex] is de 2de NRHA $ 1 Million Dam in de NRHA geschiedenis. Dun It For Chex is eigendom van Cardinal Hill Training Center. De eerste merrie die de Million Dollar status verwierf is de 11-jarige Ebony Shines [Shining Spark x Ebony Whiz], eigendom van Rosanne Sternberg. Zij bereikte deze mijlpaal in 218. 
In de NRHA L4 Open Derby finale welke afgelopen zaterdag in Oklahoma City (VS) is verreden reed Franco Bertolani de 6-jarige hengst Dun It For Whizkey [Topsail Whiz] met de score 228,0 naar de 7de plaats en de 5-jarige hengst Masked Gun [Colonels Smoking Gun] met de score 223,0 naar de 20ste plaats. Beide paarden zijn nakomelingen van Dun It voor Whizkey en eigendom van Cardinal Hill Training Center. De $ 16.538 aan NRHA verdiensten die met genoemde resultaten gepaard gingen waren voldoende om de merrie over de magische $ 1 miljoen grens te tillen. Met > $ 230.000 aan NRHA verdiensten achter zijn naam is Dun It For Whizkey de meest succesvolle nakomeling van Dun It For Chex.

©2019 De Quarter

Foto: Veronika Equine Photography, VS


error: Content is protected !!