Nederlands

Global Youth Reining Cup: Spanje en Italië 1st, Belgie 3de

27/05/2019 – Tijdens de IRHA Derby in Cremona (IT) is de allereerste versie van de NRHA/IRHA/RHF Global Youth Reining Cup verreden. Jeugdruiters uit 19 naties namen daar aan deel. Tot 2 jaar geleden waren de Spanjaarden nauwelijks in beeld, maar daar is verandering in gekomen. De jonge Spanjaard Andreu Nogue Puig reed met A Whiz N Cash [Custom Cash Advance] de score 216,5, evenals de Italiaan Matteo Bonzano met High Point Reiner [Sailin Ruf]. Beide ruiters deelden de titel. Plaats 3 op het podium was voor België: Nimroid Vannietvelt reed met Exxcaliber [Mr Snapper] de score 213,5. De Nederlandse Erin Danni Wielsma en My Good Gun [Gunner, eigenaar SRL Soc Agricola Canove] eindigden met een 197,0 op de gedeelde plaats 12.
Gelijktijdig met de Global Youth Reining Cup was ook op uitnodiging een Global Cup voor ruiters van buiten de EU uitgeschreven. Deze werd met de score 212,5 gewonnen door de Amerikaanse Grace Wilson en Jokin Whiz [Who Whiz It, eigenaar Markus Schopfer]. Trede 2 van het podium was met de score 211,0 voor Canada, gereden door Jennifer Neudorf en Harry Gotta Whiz [Spooks Gotta Whiz, eigenaar Quarter Dream SRL]; trede 3 met de score 206,5 voor Paraguay, gereden door Jan Lukas Wiens Eitzen en Highclass Master [Master Snapper, eigenaar Arianna Aspersi].

©2019 De Quarter

Foto: Andreu Nogue Puig en A Whiz N Cash. Foto: Andrea Bonaga, IT


error: Content is protected !!