Nederlands

Equine influenza uitbraak in Nederland

23/12/2018 – De Sectorraad Paarden meldt dat op dit moment op een flink aantal grotere en kleinere stallen in Nederland equine influenza heerst, vooral in het zuiden maar ook in het midden van het land. Er zijn verschillende stammen van het influenza virus voor paarden. De stam die nu circuleert pakt niet alleen niet- of minder goed gevaccineerde paarden aan, maar kan ook bij goed gevaccineerde paarden tot ziekte leiden. Het dringende advies van de Sectorraad is om stallen waar een griepuitbraak heerst te isoleren (geen paarden er in en geen paarden er uit) en raadt aan de diagnose door een dierenarts door middel van een neus swab van paarden met koorts te laten bevestigen. Equine influenza is duidelijk besmettelijker dan rhino pneumonie omdat het virus sterker is en zich gemakkelijk door de lucht over enige afstand kan verspreiden.

©2018 De Quarter


error: Content is protected !!